Bloemenseizoen 2020

NIEUW CONCEPT: veldboeket op vaas

Kies jij liever voor een reeds geschikt boeket op vaas? Dat kan nu!

In juli, augustus en september geeft het veld ons de meeste bloemen. Om die reden biedt Plukblomme drie maanden lang, iedere twee weken, fleurige boeketten aan. Tessa plukt de bloemen vroeg in de ochtend voor de beste kwaliteit en schikt ze op vaas of verpakt ze als boeket. Donderdagavond vanaf 17 uur leveren we aan huis of kan je afhalen op de Bekaflaan in Aarschot

De exacte data:
2 juli
16 juli
30 juli
13 augustus
27 augustus
10 september
24 september 

Het boeket heeft twee maten: een medium boeket voor 25 euro en groot boeket voor 35 euro. Gratis levering binnen een straal van 5 km, met 5 euro extra bij een levering verder dan 5 km.

Wil jij de hele periode bloemen? Dan leg je het abonnement meteen voor een totaal aan 7 boeketten vast. Ben je er eens een weekje niet? Dan geef je ons gewoon een seintje en zetten we het even op pauze.

Interesse? Vul jouw gegevens onderaan deze pagina in en druk op verzenden. Dan krijg je van ons snel antwoord.

 

Zelfpluk

Het concept van de zelfplukweide zal in 2020 gebaseerd zijn op de principes van CSA. CSA staat voor Community Supported Agriculture. Landbouw die gedragen wordt door een gemeenschap. Een belangrijk element van deze landbouwvorm is dat we de oogst van het veld met alle leden (de community) delen. Dat betekent dat iedereen profiteert van de momenten van overvloed, maar als de oogst wat minder is delen we ook het kleinere plukgeluk. Daarom gebruiken we de formulering ‘tot’ 1 boeket per week, van maart tot november. We telen in open lucht en volle grond en zijn dus afhankelijk van de weersomstandigheden. Daardoor kan er soms al eens een moment zijn dat de pluk niet optimaal is. Maar we leren elk jaar bij en zien de continuïteit jaar na jaar toenemen.

Plukblomme is dus meer dan bloemen plukken, het gaat ook om duurzaamheid, beleving, verbondenheid en vreugde. We zetten een duurzaam landbouwverhaal neer voor alle mensen met een hart voor duurzame en eerlijke landbouw. Je krijgt in ruil (h)eerlijke bloemen die een alternatief bieden voor de klassieke sierbloementeelt. Geen milieubelastend transport, geen gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen, goed voor de bijtjes in de buurt en vooral: wie wordt er niet blij van een zelf geplukt boeket op de keukentafel?

Hoe gaat het precies in zijn werk?

 • Bij het begin van het seizoen word je uitgenodigd op het veld voor een kennismakingsmoment met rondleiding.
 • Wanneer je het bloemenoogstaandeel betaald hebt, kun je beginnen met plukken. Je krijgt hiervoor van ons ook een bloemenschaartje en emmertje.
 • Je wordt op de hoogte gehouden per mail wanneer er iets nieuws te plukken valt.
 • Oogstbare bloemen worden op het veld aangeduid met vlaggetjes.
 • In principe pluk je bloemen voor jezelf, maar niets belet je om je ruiker cadeau te doen.
 • Wil je vaker voor vrienden plukken, neem dan een dubbel oogstaandeel, of doe een cadeaubon of een oogstaandeel cadeau.

Oogstaandeel

 • Pluk tot wekelijks je eigen boeket. Dat kan in goede tijden iets meer zijn, in slechte tijden iets minder, afhankelijk van de omstandigheden op het veld. Het veld is op elk moment toegankelijk.
 • Een boeket bevat 20 stelen/week of 40 stelen/twee weken.
 • Een oogstaandeel is persoonlijk (per gezin wonend onder één dak), het wordt niet gedeeld met of ‘uitgeleend aan’ buren, vrienden of familie.
 • Voor de prijsbepaling van een oogstaandeel werken we met een prijs van 200 euro (wat gelijk staat aan 25 euro/maand) voor één bloemenseizoen.
 • Voor een dubbel oogstaandeel betaal je 380 euro.

Ontmoetingen

We willen op het veld de plukkers de kans geven elkaar te ontmoeten. Wie wil, kan deelnemen aan veld-werkdagen. We steken dan samen de handen uit de mouwen: bloembollen planten of rooien, onkruid wieden, verwelkte, niet geplukte bloemen wegsnijden om lange bloei te garanderen, onkruid wieden, opbinden van planten en nog meer onkruid wieden. Wedden dat je er plezier aan zal beleven? De werkdagen worden per mail aangekondigd aan de oogstaandeelhouders.

Locatie

De zelfpluk-club is volzet. Plaats je jezelf graag op de wachtlijst?